De koeien verblijven zo’n 120 tot 150 dagen op het bedrijf maar sommigen ook langer. Het maakt ons niet uit hoe lang de dieren blijven, als we maar vooruitgang zien. Wij streven naar een langzame groei op een natuurlijke wijze, om de juiste natuurlijke smaak aan het rundvlees te creëren. De koeien en stieren krijgen ruim te tijd om te groeien en lopen zoveel mogelijk buiten en eten uitsluitend natuurlijk voedsel. Wanneer de koeien niet naar buiten kunnen staan ze in een ruime, lichte stal met in elk hok een koeienborstel. De ondergrond is bedekt met stro, wat zorgt voor een minimale ammoniakuitstoot.
Ferdinand is naast veehouder ook gediplomeerd slager. We vinden het zeer belangrijk om zoveel mogelijk van de keten in eigen beheer te houden. Dit omdat we te allen tijde een verantwoord stuk vlees willen leveren, voor een eerlijk betaalbare prijs. Alle vleesrassen zijn terug te vinden op het bedrijf. Maar Belgisch Witblauw, Verbeterd Roodbont en Blonde d’Aquitaine voeren de boventoon.
Sinds 2012 runt Rianne een boerderijwinkel op ons bedrijf. Deels met vlees dat we zelf in onze eigen slagerij verwerkt hebben. We vinden het leuk om met onze koeien mee te doen aan keuringen. Hier wordt onze inzet en passie voor het vak zeer regelmatig beloond, dat bewijst de ruim gevulde prijzenkast in onze winkel wel. Kom gerust eens een kijkje nemen!
Benieuwd hoe Ferdinant zijn dag eruit ziet en hoe hij zijn dieren verzorgt? Bekijk deze korte video.