VACATURE

Enthousiaste certificeerder voor de agrarische sector. Ben jij per direct beschikbaar en gemotiveerd om voor 8 tot 12 uur in de week (betaald) aan de slag te gaan als certificeerder bij Boert Bewust?
Lees dan deze vacaturetekst.


Waarom Boert Bewust?

Boeren en tuinders doen werk waar de hele Nederlandse samenleving trots op mag zijn. Zij doen dit met passie en produceren het voedsel op verantwoorde wijze en werken hard aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Stichting Boert Bewust vindt het belangrijk dat de samenleving boeren waardeert om hun werk en meer betrokken raakt bij de herkomst van hun voedsel. Het is daarom belangrijk dat boeren contact zoeken met hun omgeving om te ervaren wat er speelt en belangrijk is.

Hoe dan?
Wij stimuleren boeren en tuinders om maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een open en transparante manier. Gezamenlijk helpen we boeren om hun omgeving op een innovatieve manier te betrekken bij hun bedrijf. Zodat er echte en open gesprekken ontstaan en meer wederzijds begrip. Door goede gesprekken op het erf te voeren en door échte’ boerenverhalen te vertellen op social media en via vlogs.

Maatschappelijk verantwoorde bedrijven
Boeren en tuinders met het Boert Bewust bedrijfslabel voldoen aan een certificering. Zij moeten minimaal 10 punten scoren op zaken die zij extra doen op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Alle deelnemers scoren punten op hun verbinding met de maatschappij. Daarnaast werken ze aan de uitstraling van hun bedrijf, het zorgvuldig omgaan met klimaat en energie, de gezondheid van dieren en aan de goede relatie met de samenleving. De certificering wordt iedere twee jaar opnieuw bekeken. Zo blijven de boeren zich ontwikkelen en werken ze aan het draagvlak in de maatschappij. Kortom, ze boeren bewust.


Aart de Kruijff, Gemeente Barneveld: "Vallei Boert Bewust spreekt mij erg aan omdat jong en oud op een toegankelijke manier kan kennismaken met alles wat met 'boeren' te maken heeft. En dat slaat aan: steeds meer mensen komen in aanraking met agrariërs en krijgen waardering voor wat zij doen en welke belangrijke plek zij in onze samenleving innemen."Henk en Willy Jansen uit Otterlo, deelnemers Boert Bewust: "Wij zijn trots op ons bedrijf en de agrarische sector en willen dit heel graag laten zien. Je merkt dat veel zaken die voor ons gewoon zijn, voor de bezoekers een eye-opener zijn. Daardoor ontstaat meer begrip voor elkaar."


Doe mee
De Stichting Boert Bewust wil lokale initiatiefnemers een zetje in de juiste richting geven zodat er straks een volledig zelfredzaam project draait in elke regio. De doelstelling: in 2020 zijn er zes tot tien gebieden met een eigen ‘Boert Bewust’-label, met in totaal vijfhonderd deelnemende agrarische bedrijven.

  • Partner worden: Wij zijn op zoek naar meer partijen die samen met ons willen investeren in verbinding en betrokkenheid tussen boeren en samenleving in hun eigen regio. Wilt u hierop aanhaken of wilt u meer informatie?
  • Ook Boert Bewust streek worden? Meer streken zijn enthousiast en zien in Boert Bewust dé manier om boer en samenleving met elkaar te verbinden.  Is uw streek geïnteresseerd? We horen graag van u.


Mail ons op info@boertbewust.nl of bel naar projectleider Heidi Uenk op 06 234 051 59.

Partners

Boert Bewust wordt op dit moment gefinancierd door LTO Noord Fondsen, POV, Bel Leerdammer en LTO Noord. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Boert Bewust in samenwerking met Projecten LTO Noord en LTO Noord.

Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »