Overweldigende belangstelling Smakelijke Tour

Overweldigende belangstelling Smakelijke Tour
23
mei

Van 1 tot en met 3 mei was er een splinternieuwe activiteit: De Smakelijke Tour. Een fietstocht met bezoek aan 3 boerderijen, met bij elke boer een deel van een lunch. De belangstelling op dag 2 was zo groot, dat de soep zelfs gedeeld moest worden. Gelukkig was er nog tijd om te schakelen voor dag 3, toen was er ruim voldoende eten voor alle 130 fietsers. Graag blikken we nog even met je terug op deze dagen.

Ondanks de regen kwamen er op de eerste dag in Ede, Bennekom en Rhenen nog zo’n 30 dappere fietsers naar de Smakelijke Tour. Het grote voordeel: alle ruimte om met de boeren in gesprek te gaan. De fietstocht ging deze dag langs pluimveehouders Jacco en Renske Wisserhof, varkens-en melkveehouders Evert-Jan en Maike van Roekel en de kalveren van familie Stempvoort.

200 fietsers

2 mei liet zich van haar zonnige kant zien, en dat hebben we geweten. Maar liefst 200 fietsers fietsen met ons mee in de omgeving van Renswoude.  Varkenshouder Jacco Geurts, melkveehouder Carlo van de Lagemaat en familie Van Veldhuisen met hun vleeskuikens hebben vol trots hun bedrijven laten zien aan de grote stroom bezoekers. En bedankt aan de sportieve fietsers die hun portie soep wel wilden delen!

Succesvolle afsluiting

De derde en laatste dagen van de Smakelijke Tour konden we spetterend afronden.  De volwassenen en kinderen genoten van het weer, de fietstocht, bezoek aan de boerderijen en de  driegangen lunch. Met een bezoek aan varkenshouder Dirk Lokhorst, kalverhouders Wouter en Arien Evers en melkveehouders familie van Wincoop leverde een gevarieerd, leerzaam programma op en een prachtige route door het buitengebied van Voorthuizen, Putten en Nijkerk. Je ziet: we kijken dankbaar terug op drie geslaagde dagen. En wat ons betreft: tot volgend jaar!
Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »