Samenwerking Rabobank Gelderse Vallei & Vallei Boert Bewust

Samenwerking Rabobank Gelderse Vallei & Vallei Boert Bewust
13
april

De boerenleenbank. Ontstaan uit veevoercoöperaties die samen een coöperatieve bank begonnen. Inmiddels beter bekend als de Rabobank, waar nog steeds meer dan 80% van de boeren bij bankiert. Ook voor Vallei Boert Bewust is de Rabobank een belangrijke partner. Geurt Boon, directievoorzitter van Rabobank Gelderse Vallei vertelt meer over onze samenwerking.

"Ik ben zelf geboren en getogen op een boerderij en woon nog steeds in het agrarische gebied. Omdat onze bank, in de regio Gelderse Vallei en Eemland, een groot gebied bedient met enorm veel agrarische klanten spreek ik bijna dagelijks agrariërs", zo vertelt Geurt Boon over zijn relatie met de agrarische sector.

'Uitstekend initiatief'

Voor Vallei Boert Bewust zijn partners uit het bedrijfsleven erg belangrijk. Boon was met 'zijn' Rabobank één van de eersten die ons ondersteunde, hij legt uit waarom: "Ik vind Vallei Boert Bewust een uitstekend initiatief. Ik vind het goed dat de boer de samenleving proactief opzoekt en laat zien wat hij doet en daarbij dus ook, zoals te zien is in de certificering, zichzelf oplegt het nóg iets beter te doen dan de regelgeving van hem of haar eist. Daarom ondersteunen wij Vallei Boert Bewust graag. Eén van de vragen waar onze financieringsspecialisten bij een financieringsaanvraag op letten is duurzaamheid. Als een boer deelnemer is van Vallei Boert Bewust weet je: dat zit wel goed."

'Boeren hebben niets te verbergen'

"Ik vind het belangrijk dat boeren laten zien dat ze op een eerlijke en diervriendelijke manier voedsel produceren. Boeren hebben niets te verbergen en mogen trots zijn op hun werk én product", vindt Boon, die daarnaast ook in de Raad van Advies van Vallei Boert Bewust zit. "Kritische vragen stellen zodat het bestuur zich daar aan kan spiegelen", zo legt de directievoorzitter zijn rol binnen deze klankbordgroep uit.

'Dat moet je zelf gezien hebben!'

Binnenkort vindt De Smakelijke Tour plaats, waarbij je met een fietstocht drie Vallei Boert Bewust bedrijven bezoekt. Waarom het zo leuk is om hier aan deel te nemen volgens Geurt Boon? "Dan kun je een goed beeld vormen van hoe een modern boerenbedrijf werkt. Dat móet je zelf gezien hebben!"
Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »