Kalverhouderij Familie Van Beek

Kalverhouderij Familie Van Beek

Over Kalverhouderij Familie Van Beek

Wij zijn Johan en Geerke van Beek, trotse ouders van 3 kinderen. Samen met onze ouders runnen we een vleeskalverhouderijbedrijf aan de Plaggenweg in Kootwijkerbroek. In de toekomst hopen wij het bedrijf over te nemen.

Op de luchtfoto ziet u het bedrijf, dit is de locatie waar wij wonen en werken. Hier houden wij zo’n 1400 vleeskalveren.

Onze kalveren krijgen twee maal per dag melk en onbeperkt ruwvoer en water. Bij één schuur wordt de melk door onszelf klaargemaakt op basis van poeder. Het poeder wordt in een silo geblazen, van waaruit we dit aanmengen met heet water en hier een heerlijk melkproduct voor onze kalveren van maken. Bij de andere schuur voeren we op basis vloeibare grondstof, dit houdt in dat we hier de reststromen uit de kaasindustrie (lees: wei) gebruiken om de melk voor onze kalveren te bereiden. Het ruwvoer bestaat bij beide schuren uit brok/muesli wat we mengen met gehakseld stro.

We letten op ons bedrijf goed op het energiegebruik. Dit doen we onder andere door middel van frequentieregelaars, het gebruik van groene stroom en door het gebruik van hoog rendement Cv-ketels.

Daarnaast proberen we een zo goed mogelijk klimaat in de stallen te creëren, vandaar dat we winddrukbakken voor onze deuren hebben staan. Dit zijn bakken die de windinvloeden in onze stal tot een minimum beperken! Voor het welzijn van onze dieren is het namelijk belangrijk dat er geen tochtstromen in de stal ontstaan en dat voorkomen we op deze wijze. Daarnaast zijn onze stallen uitgerust met een geavanceerd computergestuurd ventilatie systeem waardoor we de luchtstromen kunnen monitoren en optimaal kunnen bijsturen.

Mocht u graag eens een kijkje nemen bij ons in de stal? Neem dan contact met ons op via onderstaand mailadres.

Hartelijke groeten,

Familie van Beek
jvbeek@vanbeekvof.nl

Bijzonderheden

Via collega’s zijn wij in contact gekomen met Vallei Boert Bewust. We vinden het belangrijk dat mensen buiten de sector een eerlijk en transparant verhaal te horen krijgen hoe het er op een boerderij aan toe gaat en hebben daarom besloten om ook met ons bedrijf aan dit initiatief deel te nemen. Wij zijn trots dat we boer mogen en kunnen zijn en willen dit ook graag naar buiten uitdragen!
In januari 2016 ziijn er opnames gemaakt voor boeiende boeren. Klik hier voor het filmpje.
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »