Legpluimveebedrijf en eierpakstation fam. v.d. Vis

Legpluimveebedrijf en eierpakstation fam. v.d. Vis

Over Legpluimveebedrijf en eierpakstation fam. v.d. Vis

Het bedrijf bestaat al sinds 1957, een echt familiebedrijf. Het is begonnen met een gemengd bedrijf. Vanaf 2003 zijn we ons helemaal gaan specialiseren in legpluimvee. Hier is vanaf 2007 een pakstation bijgekomen.

In totaal zijn er 72000 scharrelkippen op het bedrijf, verdeeld over 4 stallen en leeftijden. De hennen worden gehouden in een volièresysteem waarin de kip centraal staat en zij optimaal haar natuurlijke gedrag kan vertonen. Door middel van frequentieregelaars en ledverlichting besparen wij zo veel mogelijk energie. Onze mest wordt verbrand bij BMC in Moerdijk en wordt omgezet in groene stroom en als bodemverbeteraar.
Dagelijks verzorgen wij met veel liefde, trots en passie onze hennen. En uiteraard willen wij dit ook graag laten zien.

Maatschappelijke betrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Al sinds 2001 is Evert-Jan van de Vis actief betrokken bij de werkgroep Promotie Veehouderij Barneveld. Het doel van de stichting is om burgers kennis te laten maken met de veehouderij. Jaarlijks wordt er een fietstocht langs verschillende veehouderij bedrijven georganiseerd. Ook basisscholen worden uitgenodigd om bij ons op het bedrijf of bij een collega veehouderij een kijkje te komen nemen. Marjan van de Vis is actief betrokken bij de mmmEggies. Dit zijn pluimveehoudsters uit heel Nederland die hun krachten bundelen om het Nederlands ei, de eierconsumptie en de legpluimveesector te promoten.

Bijzonderheden


We hebben een eierpakstation en zetten onze eieren voor een gedeelte zelf af in de regio. Wij leveren aan detailhandel, horeca en grootverbruik.
Voor consumenten hebben we een aantal eierautomaten. Een automaat in de straat van ons bedrijf, een automaat in het centrum van Barneveld en een bij een tankstation in Voorthuizen.
Neem gerust een kijkje op onze website of volg ons op facebook
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »