Legpluimveehouderij VOF Bouw - van den Broek

Legpluimveehouderij VOF Bouw - van den Broek

Over Legpluimveehouderij VOF Bouw - van den Broek

Het pluimveebedrijf van Gert en Marjan Bouw bestaat uit twee naast elkaar gelegen locaties. De locatie aan de Kleuterweg behoorde vanaf 1500 oorspronkelijk bij het landgoed de Briellaerd.
In 1893 heeft de overgrootvader van Gert Bouw de hoeve verkregen als schapenhouderij, wat in die tijd veel voorkwam in de regio. Op dat moment gebeurde er iets vrij unieks voor de streek; Gert zijn overgrootvader verbouwde de schapenboerderij tot melkveebedrijf. Naast de melkveehouderij werd er aan de Kleuterweg ook kaas gemaakt en hier les in gegeven. Het woonhuis en een deel van de schuren van de oude boerderij zijn nog altijd te zien en in gebruik. Later werd het bedrijf een gemend bedrijf met o.a. varkens, kippen en kalveren.
Gert heeft van kleins af aan op de boerderij gewoond. In de loop van de jaren 90 is het bedrijf langzaam over gegaan naar Gert en Marjan. Tot 2017 is de melkveetak, naast het pluimvee, van de familie in stand gebleven. In 2018 is de overstap gemaakt naar alleen pluimvee en daarbij ook een prachtige nieuwe stal.

Vrije uitloop De vrije uitloop kippen van de familie Bouw kunnen allemaal naar buiten. Maar ook binnen hebben de kippen de luxe om gebruik te maken een extra overdekte uitloop. Hierdoor heeft elke kip extra vierkante meters tot haar beschikking. Het welzijn van de kippen staat voorop en beide stallen voldoen dan ook aan de Maatlat duurzame veehouderij. Er worden verschillende vormen van verrijking aangeboden waaronder pikblokken en luzernebalen. Binnenkort wordt hier een graanstrooi-systeem aan toegevoegd.

Het bedrijf heeft recent een aanpassing gedaan zodat zij in de toekomst geheel zelfvoorzienend kunnen zijn door middel van zonne-energie

Pluimveebedrijf Bouw – van den Broek heeft een zichtstal die voor bezoekers en is geopend is bij evenementen en op afspraak. Interesse? Neem contact om met Marjan Bouw: 065177988.


Openstellingen worden ook vermeld op de Facebookpagina van het bedrijf. Op de pagina worden regelmatig berichten geplaatst. Nieuwschierig geworden? Zoek op Facebook naar: Pluimveehouderij VOF Bouw – van den Broek.

milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »