Melk- en Pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

Melk- en Pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

Over Melk- en Pluimveehouderij Wim en Sandra Verbeek

In 1937 heeft Opa Verbeek deze boerderij gebouwd. Op de boerderij werden toen scharrelkippen en melkkoeien gehouden. In de loop der jaren is het bedrijf gemoderniseerd en zijn er vanaf 1997 biologische kippen op het bedrijf gekomen. Deze kippen mogen in tegenstelling tot scharrelkippen zelf bepalen of ze buiten of binnen willen scharrelen. Ze krijgen biologisch voer en hebben meer ruimte in de stal om te scharrelen. Om ons huis zie je de kippen vrij buiten scharrelen. Via de verkoop automaat verkopen wij aardappelen en de biologische eieren. Bij de automaat hebben wij ook diverse folders en informatie liggen over de biologische kippen.

In 2009 hebben Wim en Sandra Verbeek het bedrijf overgenomen en is er een nieuwe koeienstal gebouwd. Melken werd in de oude stal nog in een melkput gedaan maar met de bouw van de nieuwe stal is er gekozen voor een melkrobot. De melkkoeien lopen vrij in de stal rond en mogen nu zelf bepalen wanneer en hoe vaak zij gemolken willen worden. Van deze melk wordt De Graafstroom kaas gemaakt. Kaas uit het hart! Deze wordt niet door Wim en Sandra zelf verkocht maar is tekoopbij de Emte in Renswoude. Om het buitenleven zoveel mogelijk na te bootsen is de stal voorzien van een zachte rubberen loopvloer en zachte ligbedden.

Ook komen er diverse groepen scholen op bezoek bij het bedrijf. Familie Verbeek vertelt graag hoe de eieren, melk en kaas bij u op de tafel komen te staan.

BIJZONDERHEDEN

Voor meer informatie over ons bedrijf kunt u ook kijken op onze website: www.eieren-automaat.nl
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »