Melkveebedrijf familie Schimmel

Melkveebedrijf familie Schimmel

Over Melkveebedrijf familie Schimmel

In het binnenveld, tussen Wageningen en Achterberg boert familie Schimmel op melkveebedrijf de Kruiponder. De boerderij is gebouwd in de tweede wereldoorlog nadat de vorige boerderij bij de strijd om de Grebbeberg verwoest was.
Na de oorlog kwam de boerderij in handen van de familie, dat is nu 65 jaar geleden, opa en oma begonnen met weinig, beide namen 1 koe mee. inmiddels boeren de tweede generatie; Bertus en Mary, en de derde generatie Wouter en Loes op de boerderij.
Van een klein gemengd bedrijf met koeien, kippen, varkens en akkerbouw heeft het bedrijf zich ontwikkeld naar een melkveebedrijf met 130 roodbonte koeien en 85 stuks jongvee.
Al het ruwvoer verbouwen we zelf; gras rond de boerderij en verspreid in het binnenveld. De mais telen we op de Wageningse eng. Ook hebben we natuurgrond in de uiterwaarden in beheer. Bijzonder is ook dat we alle mest op onze eigen grond kunnen plaatsen.
De koeien lopen in het voorjaar en de zomer buiten, ook het jongvee gaat naar buiten om het weiden vast te leren. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk ons eigen gras te benutten, en onze eigen mest te gebruiken om zo de kringlopen te sluiten.
Duurzaamheid vinden we belangrijk; het energieverbruik en het antibioticagebruik zijn laag. In onze nieuwe stal hebben de koeien het naar hun zin, met zachte stroboxen, koeborstels en een rubber vloer.
Van onze melk wordt kaas gemaakt, door zuivelfabriek “De Graafstroom” Leuk aardigheidje is dat we dit jaar 16 zwaluwnesten hadden!
  • Van onze melk wordt kaas gemaakt, door zuivelfabriek “De Graafstroom” 
  • Leuk aardigheidje is dat we dit jaar 16 zwaluwnesten hadden!
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij

waar onze boeren te vinden zijn



Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »