Melkveehouderij De Wachteldonk

Melkveehouderij De Wachteldonk

Over Melkveehouderij De Wachteldonk

Boerderij ' De Wachteldonk' was vroeger een gemengd bedrijf met kippen, zeugen, vleesvarkens en melkkoeien ook, werd er kaas gemaakt.

Sinds '69 is De Wachteldonk in bezit van de familie Blaauwendraat. Langzamerhand zijn wij ons als bedrijf steeds meer gaan specialiseren en hebben de kippen en zeugen plaatsgemaakt voor melkkoeien. Tot een paar jaar geleden waren er nog vleesvarkens op ons bedrijf aanwezig maar inmiddels is de stal waar zij gehouden werden geschikt gemaakt als leefruimte voor de jongste kalfjes.

Onlangs is de ligboxenstal vergroot en aangepast naar de wensen van deze tijd. De melkkoeien hebben lekker veel ruimte en worden gemolken met een robot wat veel vrijheid voor koe en boer betekent. In de zomer kunnen de koeien naar de weide gaan maar ook zelf weer naar binnen komen als ze dat willen (bijvoorbeeld om gemolken te worden).

Momenteel zijn er ongeveer 85 melkkoeien en 60 pinken en kalfjes op het bedrijf aanwezig. Alle dieren op het bedrijf zijn hier ook geboren (net als hun baasje trouwens). Het ruwvoer, bestaande uit (kuil)gras en mais, worden op het bedrijf zelf geteeld. De melk wordt verwerkt tot Leerdammer kaas.

'De Wachteldonk' probeert op een verantwoorde manier melk te produceren en heeft daarbij dierwelzijn hoog in het vaandel. We zijn dus trots op ons bedrijf en onze koeien en we willen ze graag aan jullie voorstellen.

BIJZONDERHEDEN


Wilt u ook zo graag weten wie er naast Bertha 38 in de weide staat, u bent van harte welkom om zelf te komen kijken. Mail om een afspraak te maken naar e.c.blaauwendraat@gmail.com. Of volg ons via facebook. Kijk op www.facebook.com/boerderijdewachteldonk
milieu
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »