Pluimvee - en varkensbedrijf Drie-P B.V.

Pluimvee - en varkensbedrijf Drie-P B.V.

Over Pluimvee - en varkensbedrijf Drie-P B.V.

Drie-P BV is een echt familiebedrijf en is gerund door drie generaties Bouw (toevallig heten we allemaal Pieter!). De eerste generatie begon rond 1940 met melkkoeien aan de Appelseweg 10 in Voorthuizen. Het bedrijf werd langzaam uitgebreid met leghennen in kleine stalletjes in de wei. In de jaren 70 schakelden vader en zoon over op pluimvee op de kooi en werd gestart met vleesvarkens. De stap naar zeugenhouderij was een aantal jaren later vanzelfsprekend. Begin jaren negentig breidde het agrarische bedrijf verder uit naar de huidige locatie aan de Appelseweg 11. Vlak daarna stapte de derde en huidige generatie Pieter Bouw in het familiebedrijf. In 2012 werd heel bewust afscheid genomen van de zeugenhouderij.

Momenteel runnen wij een modern pluimveebedrijf met bruine leghennen in koloniehuisvesting, de kooihuisvesting van de toekomst. Elke kooi is 6,5 m2 groot en bevat zo’n 60 kippen. Dit aantal zorgt ervoor dat er snel een rangorde is in de groep en dus rust. Voor het welzijn van de dieren heel prettig. Elke kooi heeft voldoende zitstokruimte en een legnest zodat de kippen in een beschermde omgeving hun ei kunnen leggen. De kippen hebben een scharrelmat waar we regelmatig vers strooisel op doen. Deze manier van bedrijfsvoering zorgt voor minder stof en ammoniak, wat voor de kippen en ons personeel natuurlijk heel prettig is. De verse eieren worden dagelijks bij onze klanten afgeleverd. Wij fokken zelf de leghennen op: van eendagskuiken tot leghen.

Naast leghennen hebben wij ook vleesvarkens. Al onze dieren hebben een hoge gezondheidsstatus, wat betekend dat ze bijna niet ziek worden. Zij hebben daarom nauwelijks tot geen antibiotica nodig. Wij houden onze dieren gezond door het hanteren van onder meer strenge hygiëneregels. U kunt daarom helaas niet zomaar ons bedrijf bezoeken. Op afspraak ontvangen wij kleine groepen belangstellenden en laten hen bij ons een kijkje in de keuken nemen. Dat vinden wij belangrijk en leuk om te doen. Kijk hier op onze website

Bijzonderheden


De boerderij is een echt familiebedrijf dat al meerdere generaties door de familie Bouw wordt gerund. Helemaal leuk, de naam Drie-P is omdat de afgelopen 3 generaties allemaal Pieter Bouw heette, drie keer p dus.  Kijk hier op onze website
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »