Pluimveebedrijf Elten-Jansen

Pluimveebedrijf Elten-Jansen

Over Pluimveebedrijf Elten-Jansen

Pluimveebedrijf ' Elten-Jansen' is van oorsprong een gemengd bedrijf en al in de familie vanaf 1925. Vanaf 1995 is het bedrijf zich gaan specialiseren in kippen. Op dit moment zijn er 39600 vrije uitloop kippen op het bedrijf gelegen aan de Wencopperweg 57 te Barneveld.

Het pluimveebedrijf heeft gekozen voor vrije uitloop kippen omdat het past bij het bedrijf de omgeving en omdat het economisch interessant is. De kippen zijn gehuisvest in drie verschillende stallen. In één van de stallen is er, gericht op welzijn, een proef om geen snavels te behandelen. In het kader van diergezondheid wordt er geen gebruik gemaakt van antibiotica. Ook wordt er preventief geprobeerd gezondheidsproblemen te voorkomen. Welzijnsmaatregelen zijn het aanbieden van extra afleidingsmateriaal zoals luzerne waar de kippen lekker in kunnen scharrelen en gasbetonblokken om de snavels te schrapen wat onderling pikken vermindert.

Voor Pluimveebedrijf ' Elten-Jansen' is een duurzame bedrijfsvoering belangrijk. Daarnaast wordt er gestreefd naar voortdurende verbetering van de technische resultaten. Zo willen Paul en Gina uitstralen dat optimaliseren van het bedrijf vóór groei van het bedrijf gaat.

De reden voor Pluimveebedrijf ' Elten-Jansen' om zich aan te sluiten bij Vallei Boert Bewust is omdat zij graag het werk in de agrarische sector willen tonen aan de burgers en de visie van het bedrijf, dat je gezamenlijk meer bereikt dan alleen, met burgers willen delen. Daarom zijn Paul en Gina bereid zich, ten gunste van de maatschappij, actief in te zetten binnen Vallei Boert Bewust. Zo is Gina geregeld actief op Twitter om mensen te informeren over en te enthousiasmeren voor de vrije uitloop kippen van Pluimveebedrijf ' Elten-Jansen' en ander agrarisch nieuws binnen de sector.

Bijzonderheden


Paul en Gina zijn een praktijkleerbedrijf. Ook is Gina actief op Twitter waar zij regelmatig leuke Tweets plaatst over de werkzaamheden binnen het bedrijf. Wil jij Gina ook volgen via Twitter kijk dan op @EltenGina

milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »