Over Pluimveehouderij Biohof

De Boerderij van Wim en Marja De Vries was van 1955 tot 2004 een traditioneel gemengd bedrijf met koeien, kippen en varkens. In 1992 werd het bedrijf van vader en moeder De Vries overgenomen. In 2004 is het bedrijf omgeschakeld naar biologische veehouderij en werden de koeien en de varkens ingeruild voor biologische kippen.

De ‘Biohof’ kunt u vinden tussen de dorpen Terschuur en Achterveld in een mooie landelijke omgeving met uitzicht op de oude korenmolen Den Olden Florus. Het bedrijf heeft 18.500 leghennen welke worden gehouden in twee stallen. In de stal zijn afdelingen gemaakt zodat er maximaal 3000 kippen bij elkaar zitten. Ook is de buiten uitloop op deze manier verdeeld. De uitloop ligt rondom de stallen en is ruim 8 hectare groot waarvan anderhalve hectare bos is.

Waarom biologisch?

Voor de kippen betekent het dat ze volop de ruimte hebben, maximaal 6 kippen per vierkante meter. Zo kunnen de kippen overdag naar buiten waar ze minimaal 4 vierkante meter per kip tot hun beschikking hebben. De kippen krijgen biologisch voer dat wil zeggen dat de granen geteeld worden zonder gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ook in de buiten uitloop van de kippen worden geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Sinds 2013 liggen er zonnepanelen op de kippenschuur waardoor in ¾ van de energiebehoefte wordt voorzien. Rondom de stal zijn 85 hoogstamfruitbomen gepoot om beschutting aan de kippen te bieden, met dat zelfde doel zijn er ook een paar stroken inheemse struiken gepoot. In 2013 is er 1,5 hectare Miscanthus (olifantengras= energiegewas ) geplant in de kippenuitloop. De kippen vinden het heerlijk om er tussen te scharrelen. Sinds 2014 wordt er 15 hectare in de buurt gepacht waar tarwe en gerst wordt verbouwd als voer voor de biologische kippen

BIJZONDERHEDEN

Op zaterdag is de kleine boerderijwinkel geopend, die als doelstelling heeft biologische producten uit de regio te promoten, die op ambachtelijke wijze worden geproduceerd. Natuurlijk verkopen we ook producten van eigen erf : eieren, biologische soepkip en appel/perensap van de hoogstamfruitbomen in de uitloop


Voor meer informatie zie onze website: www.biohof.nl
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »