Pluimveehouderij Van Steenbergen

Pluimveehouderij Van Steenbergen

Over Pluimveehouderij Van Steenbergen

Ons bedrijf Boerderij ‘Van Steenbergen’ is een legkippenboerderij in De Kraats, het Bennekomse gedeelte van Het Binnenveld. De boerderij is al bijna 100 jaar in het bezit van de familie Van Steenbergen.

Er zijn op het bedrijf vier pluimveestallen. In drie van de vier stallen van Boerderij ‘Van Steenbergen’ worden scharrelkippen gehouden. Zo bieden de scharrelstallen de kippen scharrelruimte met strooisel voor het nemen van stofbaden, zitstokken om op te rusten en ruime legnesten waar de kip rustig haar eieren kan leggen. Het klimaat in de stallen wordt continu gecontroleerd en bestuurd door een klimaatcomputer zodat de kippen altijd een prettig klimaat met voldoende frisse lucht tot hun beschikking hebben.

In een stal houden wij biologische kippen. Deze kippen hebben meer ruimte in de stal en overdag toegang tot een overdekte uitloop. Nadat ze hun biologische eieren gelegd hebben mogen ze vanaf elf uur ook rondscharrelen in de uitloopweide. Biologische kippen krijgen uitsluitend biologisch voer.
Naast de overdekte uitloop en de biologische uitloopweide hebben de kippen nog een aantal extra voorzieningen. Dit zijn o.a. speciale blokken in de stal om de snavels te schuren, er wordt regelmatig luzerne-stro in de scharrelruimte  gezet. De kippen vinden het fijn om daar aan te pikken. In de uitloopweide zijn speciale schuilplaatsen geplaatst voor de kippen. Onze biologische kippen voldoen aan alle eisen van SKAL en KAT.

BIJZONDERHEDEN

Bij Boerderij 'Van Steenbergen' worden eieren verkocht uit een eierautomaat.  
Daarnaast is er ook een boerderijwinkel. 
Daarnaast zet Hetty op de bedrijfsmatige facebook pagina 
(Boerderij 'Van Steenbergen') leuke verhalen over de boerderij.

Kijk op http://www.boerderijvansteenbergen.nl
voor meer informatie over de boerderijwinkel.

milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »