Varkenshouderij Van de Fliert

Varkenshouderij Van de Fliert

Over Varkenshouderij Van de Fliert

Sinds de zomer van 1994 wonen wij, Edy, Dicky en onze kinderen, op deze unieke locatie. Er stonden toen oude gebouwen voor melkvee en wat nieuwere gebouwen voor varkens. Daarom is er in de varkenshouderij door geïnvesteerd en daardoor is er nu een gesloten bedrijf met 230 zeugen en 1900 vleesvarkens ontstaan.

De melkveetak is afgestoten. Vrijwel alle biggen die hier geboren worden, blijven hun hele leven op het bedrijf. In het kraamhok genieten de biggetjes van vloerverwarming en warmtelampen maar ook van extra melk als de zeug wat tekort schiet. De drachtige zeugen lopen in één grote groep bij elkaar. Bij de vleesvarkens geven de grote dieren hun warmte af aan de kleinere dieren via het rondpompsysteem van de vloerverwarming. Alle varkens kunnen profiteren van het daglicht omdat in alle afdelingen ramen zitten.

Sinds 2008 zitten er op de meeste stallen een luchtwasser, om de ammoniak- en geuruitstoot te beperken. Al jaren is ons streven om het medicijngebruik laag te houden en dat gaat goed. Zo proberen wij goed voor onze dieren te zorgen met een optimaal resultaat.

Bijzonderheden

Edy en Dicky hebben in de meeste stallen een luchtwasser geplaatst. Een luchtwasser zorgt ervoor dat de ammoniak, fijnstof en geuruitstoot beperkt wordt. Kijk bij de foto collage om te zien hoe een luchtwasser eruit ziet.
milieu
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »