Vleeskalverhouderij De Kleine Stroet

Vleeskalverhouderij De Kleine Stroet

Over Vleeskalverhouderij De Kleine Stroet

Boerderij ‘De Kleine Stroet’ is een boerderij met een lange geschiedenis.

De boerderij is gebouwd in 1925. Sinds 1937 boert onze familie hier. Eerst de grootouders van Linda, daarna haar ouders en sinds 2002 wordt het bedrijf gedraaid door Eddy en Linda van de Bor, die 2 dochters hebben.

Voorheen was de boerderij een traditioneel Veluws gemengd bedrijf. In 1995 veranderde dit in een vleeskalverhouderij. Rondom de boerderij wordt er snijmais geteeld voor de kalveren. Behalve de kalverhouderij is er sinds 1996 een mini-camping en midden jaren 80 kwam er een natuurijsbaan bij.

Op ons bedrijf proberen we zo min mogelijk energie te verbruiken. Door middel van zonnepanelen, groene stroom en een energiezuinig ventilatiesysteem. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu.

Al circa 15 jaar doen we actief mee met de werkgroep Promotie Veehouderij Barneveld. Met deze werkgroep organiseren we jaarlijks een fietstocht langs opengestelde bedrijven voor toeristen en burgers en worden basisscholen uitgenodigd om bij ons in het bedrijf te komen kijken. Dit doen we om voor onze sector een draagvlak te creëren in de maatschappij. Ook willen we de jeugd informatie geven over de agrarische sector. Zo hopen wij hen te kunnen enthousiasmeren voor een agrarische opleiding. Op die manier hopen wij op kleine schaal voortgang in onze sector te stimuleren.

BIJZONDERHEDEN

Er is een camping naast de boerderij. Lijkt het jou leuk om hier een keer te komen kamperen? Kijk dan op www.dekleinestroet.nl

milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »