vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

Over vleeskuiken- en vleeskalverhouderij familie van Deuveren

Wij zijn Heimo en Caroline van Deuveren en hebben twee zonen. In maatschap met mijn broer Gert runnen wij de vleeskuiken- en vleeskalverhouderij. Onze boerderij is al sinds 1911 in de familie. Begonnen door onze overgrootvader als typisch veluws gemengde boerderij met melkkoeien, varkens en legkippen is het in de loop der jaren gespecialiseerd door onze ouders in vleeskuikens en vleeskalveren. Deze specialisatie zetten wij door en tegelijkertijd hebben we de laatste jaren ook een groei doorgemaakt.
Wij krijgen onze kuikens wanneer ze 1 dag oud zijn en houden ze in stallen met nieuw strooisel waar de temperatuur op dat moment rond 35 graden is. De kuikens krijgen een week lang dagelijks extra voer in kleine voerpannetjes en water dmv drinknippels.
Op het moment dat de kuikens 1500 gram wegen gaan er een aantal naar de slachterij.
Dit zijn de zogenaamde braadkuikens die heerlijk te bereiden zijn als hele kip in de oven.
Op het moment dat de kuikens het gewicht van ongeveer 2800 gram bereiken gaan alle kuikens naar de slachterij. Dit zijn de kuikens die verkocht worden in delen: Kipfilet, Drumsticks, Kippenvleugels, Kipkarbonade, noem maar op.
In 2008 hebben wij bij alle stallen warmtewisselaars geplaatst.
Dit heeft geresulteerd in een reductie van meer dan 50% op het gasverbruik.
Hierdoor is onze CO2 footprint nog verder gedaald. Mede hierdoor heeft traditioneel geproduceerd kippenvlees de laagste CO2 footprint van alle vleessoorten.
Vanaf dag 1 verzorgen wij onze kuikens zo goed mogelijk om het dierwelzijn op een hoog nivo te houden, en ook om zo goed mogelijke resultaten te behalen.

Bijzonderheden

Wij mengen zelf op ons bedrijf tot 35% hele granen door het voer. Op deze manier proberen wij een natuurlijke stimulans te geven aan de voeropname door het vleeskuiken. Eigenlijk net zo als in de vrije natuur gebeurd.
milieu
mest
energie
welzijn
diergezondheid
maatschappij
beeldkwaliteit

waar onze boeren te vinden zijnAls je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »